

Burlingame Montessori School Ph: (650) 342-4445 Fax: (650) 342-4429

SCHOOL SCHEDULE

8:30 – 9:00 AM	Children arrive. Outside Playtime (30 min)
9:00 – 9:15 AM	Snack time (15 min)
9:15 – 9:25 AM	Greeting and change into indoor shoes (10 min)
9:25 – 9:40 AM	First Circle: greetings, calendar, and presentation (15 min)
9:40 – 10:55 AM	Free Choice: work time (1 hr 15 min)
10:55 – 11:10 AM	Second Circle: singing, story time, and sharing (15 min)
11:10 – 11:20 PM	Change into outdoor shoes (10 min)
11:20 – 11:30 PM	Wash hands. Morning children are picked up (10 min)
11:30 – 12:30 PM	Lunch Time (1 hr)
12:30 – 1:00 PM	Afternoon children are dropped off at 12:30. Outside playtime (30 min)
	Catalac play and (CC man)
1:00 – 1:10 PM	Greeting and change into indoor shoes (10 min)
1:00 – 1:10 PM 1:10 – 1:25 PM	, ,
	Greeting and change into indoor shoes (10 min) First Circle: greetings, calendar, and
1:10 – 1:25 PM	Greeting and change into indoor shoes (10 min) First Circle: greetings, calendar, and presentation (15 min)
1:10 – 1:25 PM 1:25 – 2:45 PM	Greeting and change into indoor shoes (10 min) First Circle: greetings, calendar, and presentation (15 min) Free Choice: work time (1 hr 20 min) Second Circle: singing, story time, sharing